Terlouw: ''Ik heb zo van Ajax genoten in de Champions League''

0
Terlouw: ''Ik heb zo van Ajax genoten in de Champions League''

Jan Terlouw was in het verleden kernfysicus, wetenschapper, D66-frontman en schrijver van boeken als Oorlogswinter en de Koning van Katoren. De 88-jarige voetballiefhebber was als commissaris van de Koningin in Gelderland ook betrokken bij de bouw van de Gelredome. 

"Ik support vooral de oostelijke clubs", legt hij uit op de website van Voetbal International. "Het moet me wel iets kunnen schelen wie er wint, dan wordt het voor mij pas leuk. Je moet elke wedstrijd een favoriet hebben. Neem Ajax vorig en dit seizoen, ik heb zo van hun spel genoten in de Champions League."

"Het grote geld verpest het voetbal, maar het lukte Ajax met een stel jonge, frisse voetballers er toch doorheen te komen", vervolgt Terlouw enthousiast. "Ook afgelopen seizoen was dat gelukt als die scheidsrechter in het duel met Chelsea niet zo had geblunderd. Hoe kun je nu twee spelers tegelijk van het veld sturen om niks? Ik heb daar vol ongeloof naar zitten kijken", legt hij uit."

"Ik had meteen wantrouwen. Het voetbal heeft een heel grote schoonheid en spanning. en helaas dus ook enkele lelijke kanten. Die dominantie van het geld is echt doodzonde", aldus Terlouw, die vol lof is over Hakim Ziyech. "Een fantastisch mooie speler. Als hij aan de bal is, gebeurt er altijd wat moois. Ik geniet echt van hem. Maar dat hij vier miljoen euro moet verdienen, vind ik krankzinnig."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›