Onbegrip over AZ: ''Achter de rug van vooral de KNVB en Ajax om''

0
Onbegrip over AZ: ''Achter de rug van vooral de KNVB en Ajax om''

Sjoerd Mossou snapt niet dat AZ via de UEFA heeft geprobeerd om de landstitel op te eisen ten koste van Ajax. De journalist had gehoopt dat de club het anders had aangepakt.

"Ondertussen probeerden de Alkmaarders nog even hun eigen wedstrijdje te spelen, achter de rug van vooral de KNVB en Ajax om, met een procedure zo volstrekt kansloos en zinloos, dat het hooguit kon dienen om er zakelijk wat voordeel uit te slepen", zo schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad.

"Of AZ inhoudelijk een punt heeft, doet er weinig toe. Dat er vele miljoenen op het spel staan? Nogal wiedes, je zou er misschien wel twee nieuwe stadiondaken van kunnen kopen, en van het wisselgeld een leuk linksbackje", vervolgt Mossou.

Juist van AZ had Mossou dit niet verwacht. “AZ, een bolwerkje van rede en fatsoen toch, had beter moeten weten, groter moeten wezen. De Alkmaarse club had zich moeten realiseren dat de reputatie van de sport, die van een individuele voetbalclub, meer waard is dan een zak met geld. Een sportief schitterend seizoen zo bevlekken, in plaats van groots je verlies te nemen. Dat is eeuwig zonde.”

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›