Van Gaal: ''Dan had Ajax de Champions League kunnen winnen''

0
Van Gaal: ''Dan had Ajax de Champions League kunnen winnen''

Louis van Gaal wilde vroeger per se trainer worden en uiteindelijk werd Van Gaal succesvol bij zowel Ajax als bij onder meer Bayern München en het Nederlands Elftal. Hij had een duidelijk voorbeeld in zijn jongere jaren.

"Als ik Michels bij Ajax bezig zag tijdens de trainingen, dacht ik: Wat zou het mooi zijn om daar ooit trainer te worden. Ajax was mijn club", blikt Van Gaal terug in gesprek met Voetbal International.

De voormalig oefenmeester ziet veel verschillen met vroeger. "Het voetbal is veel moeilijker geworden dan toen. Veel teams zijn erg verdedigend gaan spelen, waardoor je zelf ruimtes moet creëren. Daarvoor heb je creatieve spelers nodig, zoals Ajax vorig seizoen met Ziyech, Tadic, Neres, Van de Beek en De Jong. Maar de moeilijkheid is de balans te houden wanneer je de bal verliest. Dat is het probleem van Ajax, want anders hadden ze vorig jaar de Champions League kunnen winnen."

"In het begin was ik alleen maar aan het aanvallen. De Ajax-stijl. Zoals Bosz en Ten Hag dat nu ook doen. Als zij meer oog krijgen voor de teambalans in de omschakeling naar balbezit tegenstander of meer de provocerende pressing zouden toepassen, denk ik dat ze nog meer succes zouden kunnen hebben", besluit Van Gaal.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›