Ziyech maakt indruk: ''Dat kan hij ook in de Premier League''

0
Ziyech maakt indruk: ''Dat kan hij ook in de Premier League''

Siem de Jong bewaart nog altijd veel goede herinneringen aan zijn periode bij Ajax. De aanvallende middenvelder, die tegenwoordig onder contract staat bij FC Cincinnati, heeft bij de Champions League-wedstrijden vooral genoten van Hakim Ziyech. 

"Op de bank zeiden we tegen elkaar: de goals en acties die hij maakt zijn best wel bijzonder en speciaal vergeleken met de meeste andere spelers", vertelt hij in gesprek met Football London. "Ik denk dat iedereen wel kan zien dat hij buitengewone kwaliteiten heeft", aldus De Jong. 

"Hij is een goede jongen en houdt van voetbal. Je ziet dat hij echt plezier heeft in het spelletje", vervolgt de routinier enthousiast. "Bovendien kreeg hij het vertrouwen van Erik ten Hag en dat heeft Hakim uitbetaald. Het is duidelijk dat hij veel risico in zijn spel legt, maar hij creëert daardoor ook veel kansen. Dat kon je dit seizoen vooral zien in de Champions League", blikt De Jong terug.

"Het jaar ervoor ook, maar toen waren er heel veel spelers die heel erg goed waren in de Champions League. Dit seizoen stak Hakim erbovenuit", vervolgt hij. "Ik denk dat hij een succes (bij Chelsea, red.) wordt. Ook al zit hij soms niet in de wedstrijd, dan nóg is hij altijd goed voor een aantal kansen. Dat kan hij ook in de Premier League, en ik hoop dat het hem lukt", besluit De Jong.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›