Ajax draagt drie miljoen bij aan solidariteitsfonds: ''Heel genereus''

0
Ajax draagt drie miljoen bij aan solidariteitsfonds: ''Heel genereus''

Ajax, AZ, Feyenoord en PSV zijn het eens geworden over hun bijdrage aan een solidariteitsfonds. Met drie miljoen euro staat Ajax verreweg het meeste geld af aan noodlijdende clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. 

Dat weet sportmarketeer Chris Woerts maandag te melden bij Veronica Inside. Waar Ajax drie miljoen euro bijdraagt, staan PSV, AZ en Feyenoord elk 500.000 euro af. De Nederlandse clubs zijn overigens niet de enige organisaties die bijdragen aan het solidariteitsfonds. 

Ook de UEFA (4,2 miljoen), de KNVB (5 miljoen), de ING (5 miljoen) en de spelers van het Nederlands Elftal (1 miljoen) dragen een steentje bij. Toch is het vooral de bijdrage van Ajax die in het oog springt. "Het is een heel genereus gebaar van Ajax. Zij zien dat ze de grootste club zijn en het meeste geld op de bank hebben staan. Eigenlijk is Ajax één van de grootste sponsors van de Eredivisie."

Naast de bijdrage aan het solidariteitsfonds steunt Ajax het Keuken Kampioen Divisie nog eens met 250.000 euro. Daarnaast dragen de Amsterdammers 2,4 miljoen euro bij aan de zogeheten veranderagenda. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›