'Eredivisie-topvier gaat FOX Sports belonen in reddingsplan'

0
'Eredivisie-topvier gaat FOX Sports belonen in reddingsplan'

Zoals bekend gaat het betaalde voetbal deze week een reddingsplan presenteren aan het kabinet. Volgens het Algemeen Dagblad gaat FOX Sports ook profiteren van het nieuwe plan.

"In het plan staat ook dat FOX Sports deze zomer kan worden beloond voor de coulante opstelling in de laatste maanden", valt te lezen in de ochtendkrant. "De televisiegelden werden immers gewoon overgemaakt en daarom bieden de grote clubs straks hun oefenduels ter voorbereiding op het nieuwe seizoen aan bij de zender, waar in het verleden extra geld kon worden verdiend door bijvoorbeeld naar RTL te stappen voor de uitzendingen."

Het betaald voetbal gaat een lager bedrag vragen dan eerder werd aangenomen, schrijft het medium. Eric Gudde, directeur van de KNVB, noemde het een een potentiële schadepost van ongeveer 400 miljoen euro. AD: "Een bedrag dat inmiddels al snel weer naar beneden is bijgesteld. Zelfs de 196 miljoen euro schade die deze week opeens weer in de media circuleerde, is niet aan de orde. Het bedrag ligt substantieel veel lager, maximaal 150 miljoen euro voor een heel seizoen zonder publiek."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›