Haan: ''Poeh, denk je dan. Die is er ook al niet meer''

0
Haan: ''Poeh, denk je dan. Die is er ook al niet meer''

Het is alweer 49 jaar geleden dat Ajax beslag legde op haar eerste Europa Cup I. Arie Haan is een van de spelers die meedeed en momenteel nog leeft. Hij kijkt met gemengde gevoelens terug op de finale tegen Panathinaikos (2-0).

Veel medespelers van toen zijn er namelijk niet meer. "Dan zie je die koppen van die jongens voor de camera. Poeh, denk je dan. Die is er ook al niet meer. Nu is Wim Suurbier weer ernstig ziek. Heel triest", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Haan viel, net als als Horst Blankenburg, in. Zij zijn naast Heinz Stuy, Suurbier, Johan Neeskens en Sjaak Swart de enige spelers die toen meededen en nog leven. "Ik voel geen angst voor mezelf. Dat niet, maar je kijkt wel steeds meer terug. Terwijl ik altijd iemand was die juist altijd vóóruit keek", zegt Haan.

Waar Haan nog altijd met veel plezier aan terugdenkt, is zijn doelpunt: de beslissende 2-0. "Omdat het toch wel een bijzonder moment was. Scoren in de Europa Cup-finale. Het was nota bene mijn allereerste Europa Cupwedstrijd."

Opstelling Ajax: Stuy; Suurbier, Hulshoff, Vasovic; Rijnders (46. Blankenburg), Mühren, Neeskens; Van Dijk, Keizer, Cruijff, Swart (46. Haan). Trainer: Rinus Michels

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›