'Flinke domper voor Ajax': ''Club kan heel wat stootjes hebben''

0
'Flinke domper voor Ajax': ''Club kan heel wat stootjes hebben''

Door de coronacrisis worden alle clubs uit het betaald voetbal geraakt. Enige verschil is dat die klap bij ene club harder aankomt dan de andere. Voetbal International-journalist Reon Boeringa zocht uit wat deze crisis voor Ajax betekent. 

"De omzet én het operationele resultaat van Ajax hangen sterk samen met de Europese prestaties van het vlaggenschip", schrijft hij in het voetbalblad. "Over het seizoen 2018/19 leverde het succes in de Champions League een recordomzet op. Een jaar ervoor waren er operationeel echter rode cijfers, als gevolg van het uitblijven van goede prestaties in Europa. Ajax had toen dus transfers nodig om niet in te teren op zijn eigen vermogen."

Boeringa gaat verder: "De afhankelijkheid van Europees voetbal is alleen nog maar groter geworden, doordat het loongebouw van de Amsterdammers als gevolg van een beleidswijziging enorm is gegroeid, wat ook terug te zien zal zijn in de jaarcijfers over het seizoen 2019/20. Het betekent dat Ajax in de nabije toekomst normaliter alleen nog operationele zwarte cijfers kan schrijven wanneer het Europees uitmuntend presteert."

"Transferwinsten zijn daardoor dus belangrijker geworden dan ooit voor het bedrijfsmodel in Amsterdam. Dat de inkomsten op die markt waarschijnlijk zullen dalen is een flinke domper, maar door het flinke eigen vermogen (begin dit jaar 261 miljoen) kan Ajax heel wat stootjes hebben", aldus Boeringa.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›