Van Gaal kritisch op Ten Hag: ''Gaan zo niet veel winnen, vrees ik''

0
Van Gaal kritisch op Ten Hag: ''Gaan zo niet veel winnen, vrees ik''

Ajax had vorig jaar de Champions League kunnen winnen, dat beweert Louis van Gaal. De Amsterdammers strandde vorig jaar alleen in de halve finales. In de huidige selectie zit 'een scheutje Van Gaal'.

"Daar ben ik het mee eens", reageert hij op die suggestie in gesprek met Helden Magazine. "Ik heb weleens contact met trainer Erik ten Hag. Het voetbal is oogstrelend, maar Erik moet nog wel naar de balans zoeken. Neem het Ajax van vorig jaar dat de halve finale van de Champions League bereikte. Met Dusan Tadic, Hakim Ziyech, David Neres, Frenkie de Jong en van achteruit nog Daley Blind had het elftal eigenlijk te veel creatievelingen. Doodzonde, want met die ploeg had Ajax de Champions League kunnen winnen."

Van Gaal ziet dat Ajax met Ten Hag, maar ook Peter Bosz bij Leverkusen in een proces zitten waar goed voetbal de hoofdtoon voert. "Zolang zij geen aanpassingen doen, gaan ze niet al te veel winnen, vrees ik. Zou ik jammer vinden, want zij zijn trainers die het in zich hebben om prijzen te winnen in Europa. Maar vooralsnog is de balans in hun elftallen nog niet goed op het moment dat zij de bal verliezen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›