''Clubs hebben zelf gezegd dat ze niet meer wilden voetballen''

0
''Clubs hebben zelf gezegd dat ze niet meer wilden voetballen''

De Eredivisie werd als een van de eerste voetbalcompetities stilgelegd. Terwijl de meeste competities weer opgestart worden, ging in Nederland de stekker er al vroeg uit. Volgens VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff lag dit vooral aan de clubs zelf.

"Politiek is het geen issue, omdat de clubs zelf hebben gezegd dat ze niet meer willen", zegt Dijkhoff in gesprek met Voetbal International. "De clubs voor wie dat het meest nadelig uitviel, zoals AZ, zijn akkoord gegaan met stoppen. De politiek heeft er dan niets meer over te vinden."

"Wij gaan natuurlijk nooit zeggen dat ze moeten voetballen als ze zelf hebben besloten om de competitie te beëindigen", vervolgt Dijkhoff, die zelf seizoenkaarthouder is bij PSV. "Dan is het klaar. Scheelde ons weer een hoofdpijndossier."

De politicus vindt het 'verstandig' dat de clubs snel een besluit hebben genomen. "Maar hadden ze willen doorvoetballen en was er een plan gekomen, dan hadden we dat moeten beoordelen. Net zoals met de sportscholen is gebeurd", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›