Dijkhoff: ''Ajax is dan niet gebonden aan de voorwaarden''

0
Dijkhoff: ''Ajax is dan niet gebonden aan de voorwaarden''

De Nederlandse clubs gaan bij de overheid aankloppen voor steun vanwege de coronacrisis. De top vier, Ajax, PSV, Feyenoord en AZ, zal waarschijnlijk afzien van financiële steun. Dat begrijpt VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff wel.

"Ze zijn dan niet gebonden aan de voorwaarden die bij staatssteun horen", zegt Dijkhoff in gesprek met Voetbal International. "Dat zijn ook keuzes waar voetbalclubs voor komen te staan. Het moet een heel helder verhaal zijn, zodat niet de supporter van de ene club boos wordt omdat hij meebetaalt aan de spits van een andere club."

"Neem die hele FC Twente-saga van een paar jaar geleden", vervolgt Dijkhoff. "Er zijn nog steeds supporters van clubs die zich gepiepeld voelen. Hier in Breda hoef je niet over Twente te beginnen, laat ik het zo maar zeggen. Zulke discussies moet je voorkomen als het om overheidssteun gaat. Iedereen snapt dat je niet om belastinggeld kunt vragen en een week later een nieuwe linksbuiten presenteert."

Dijkhoff weet dat de overheid open staat voor steun, maar beoordeeld het per sector. "Daarbij stellen we de vraag: in hoeverre gaat het om bedrijven die eigenlijk al niet gezond waren vóór de crisis? Zo probeer je te bekijken wat fair is om te vragen van de belastingbetaler. Die kan niet alle bedrijven redden en dus ook niet alle voetbalclubs", aldus de politicus.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›