Van Gaal: ''Blind speelt in de top, doordat hij in zijn hoofd zo goed is''

0
Van Gaal: ''Blind speelt in de top, doordat hij in zijn hoofd zo goed is''

Daley Blind keerde na een dienstverband bij Manchester United weer terug bij Ajax en maakt veel indruk. Voormalig trainer Louis van Gaal is vol lof over de verdediger van de Amsterdammers.

"Daley is de verbeterde uitvoering van de speler Louis van Gaal en hij speelt op het allerhoogste niveau", zegt Van Gaal in gesprek met Helden Magazine. "Dan moet Daley wel in de as spelen, want daar heb je snelle denkers nodig. Dat zijn Daley en ik allebei. Daley is fysiek gezien wel wat sneller dan ik was en zijn traptechniek is ook nog iets strakker. Dat heeft hij ook geleerd omdat hij zoveel pass- en trapoefeningen heeft gekregen. Die heb ik nooit gehad."

Van Gaal vindt dat Blind qua fysieke gesteldheid te kort komt voor de wereldtop. "Hij speelt toch in de top, doordat hij in zijn hoofd zo goed is. Vandaar dat ik hem zie als een verbeterde uitvoering van de speler Louis van Gaal."

"Ik denk dat hij nog een hoger niveau aankan dan Ajax. Als ze hem tenminste op de juiste plek zetten, die van linker centrale verdediger. Opbouwend is Daley zo ongelooflijk sterk", sluit Van Gaal zijn lofzang af.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›