Eriksen van Odense BK naar Ajax: ''Dat maakte veel indruk''

0
Eriksen van Odense BK naar Ajax: ''Dat maakte veel indruk''

Christian Eriksen was een van de smaakmakers van Ajax jaren terug. Momenteel is de Deen in dienst bij het Italiaanse Internationale. Martin Schoots, zaakwaarnemer van Eriksen, vertelt hoe de middenvelder bij Ajax terecht is gekomen.

 
 

"De familie Eriksen kende mij van naam, omdat ik met Tomasson (Jon Dahl, red) had gewerkt. Dat kan wel iets hebben bijgedragen", vertelt Schoots in de podcast van FC Afkicken. "De familie werd door iedereen benaderd, al toen Eriksen veertien of vijftien jaar oud was. Zij wilden zich eerder nog niet binden aan een zaakwaarnemer. Ik had voornamelijk contact met zijn vader en nu werken we al twaalf jaar samen."

Eriksen stond in de belangstelling van verschillende grote clubs. Schoots adviseerde hem om naar Nederland te gaan. Daar liet hij hem kennis maken met Ajax, Feyenoord en AZ. "Ik had gewoon het gevoel dat hij daar het beste tot zijn recht kon komen. Als Amsterdammer wilde ik hem overigens niet per se naar Ajax duwen. De familie en hijzelf moesten de mogelijkheid krijgen om rond te kijken."

Bij AZ werd de familie fantastisch ontvangen, terwijl bij Feyenoord Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst voor warm ontvangst moesten zorgen. "En Ajax is met al die Europa Cup-winnaars natuurlijk een open lucht museum. Dat maakt sowieso veel indruk", zegt Schoots, die zag dat de keuze op Ajax viel. "Op dat moment had Ajax geen buitenlandse spelers in de jeugdopleiding. Dat is daarna wel veranderd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›