''Ajax en AZ hebben een voordeel in de Champions League''

0
''Ajax en AZ hebben een voordeel in de Champions League''

Ajax en AZ hebben dit seizoen een plek in de Champions League weten te bemachtigen. Veel andere clubs met een ticket voor het toernooi moeten in eigen land nog voetballen, maar Ajax en AZ niet. Zou dit voordelig zijn?

Jack van Gelder, Youri Mulder en Bas van Veenendaal bespraken het bij Ziggo Sport. "Ajax en AZ hebben een voordeel ten opzichte van de andere clubs omdat zij niet de hele zomer door moeten spelen, omdat Nederland de competitie niet afmaakt", veronderstelt sportverslaggever Van Veenendaal.

Voetbalanalist Mulder betwijfelt het. "Je hebt ook ritme nodig. Als je er weer een beetje in zit, is dat juist een voordeel. In de eerste maand mis je dat." Wel denkt hij dat het voor individuele spelers goed kan zijn. "Voor iemand als Messi, is het misschien wel goed, dat die drie maandjes rust heeft gehad, dan kunnen we er twee jaar langer van genieten."

 

Hoe dan ook, is het belangrijk om goed te kunnen trainen. "Je pakt ook een goede voorbereiding, daarom denk ik dat de komende twee weken van belang zijn. Als vandaag de resultaten binnenkomen over wat het openen van de horeca oplevert en het blijkt dat het coronavirus wegzakt, dan ben ik ervan overtuigd dat er vanaf 1 augustus weer volop getraind kan worden", aldus sportverslaggever Van Gelder.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!