Woede vanwege nieuw wedstrijdschema: ''Minachting van de supporters''

0
Woede vanwege nieuw wedstrijdschema: ''Minachting van de supporters''

Bij Supporterscollectief Nederland zijn ze niet te spreken over de veranderde aanvangstijden van de Eredivisie-duels voor volgend seizoen. Volgens de organisatie houden de KNVB en de clubs geen rekening met de supporters.

Maandagavond werk bekend dat de clubs akkoord zijn over de speeltijden voor komend seizoen. Daarin werd duidelijk dat er wekelijks een Eredivisie-wedstrijd die zondag om 20.00 begint. Ook wordt er niet meer op zaterdagavond om 19.45 afgetrapt, maar alleen nog maar 18.30 en 21.00.

"Het is minachting van de supporters", zegt Matthijs Keunig, voorzitter van het supporterscollectief op de eigen website. "Wij zijn overspoeld met boze reacties." Supporterscollectief Nederland vervolgt: "Veel supporters moeten de volgende dag weer vroeg naar werk of school, waardoor dit tijdstip voor jong en oud zeer onwenselijk is, zeker voor uitsupporters of supporters die ver moeten reizen naar een thuisduel."

Vele voetbalsupporters hebben hun seizoenkaart verlengd en afgezien van enige vorm van compensatie. "Hiermee hebben supporters een grote bijdrage geleverd aan het overeind houden van de clubs", zo vervolgt het supporterscollectief.

"Die steun zal ook de komende tijd cruciaal blijven, maar komt onder druk te staan als wedstrijden op steeds ongunstiger tijdstippen worden gespeeld. De supporters die de clubs onvoorwaardelijk steunen, dreigen nu stank voor dank te krijgen", aldus Supporterscollectief Nederland.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›