Ten Cate: ''Heb nooit de ballen gehad om er iets over te zeggen''

0
Ten Cate: ''Heb nooit de ballen gehad om er iets over te zeggen''

Henk ten Cate en Ruud Gullit waren zondagavond te gast bij Rondo, een praatprogramma op Ziggo Sport. Het duo sprak onder andere over racisme en de voormalig Ajax-trainer liet onder andere weten dat hij blij is dat er nu 'krachtige statements' worden gemaakt. 

"Geloof me, het is echt erg. Ik heb nooit de ballen gehad om er iets over te zeggen. En waarom niet? Omdat ik me alleen voelde", sprak hij. "Racisme is niet het woord neger. Niet het woord zwartkop. Het is de toon die de muziek maakt. De manier waarop dingen gezegd worden. De manier waarop donkere mensen dingen ervaren en binnenkrijgen", aldus Ten Cate.

"Dat is het gevoel dat je als kind al ontwikkelt. Het gevoel dat je onderscheid kan maken tussen hij meent het en hij niet. Ik had alleen maar blanke vriendjes. En als iemand mij bruine noemde, heb ik dat nooit als racisme ervaren. Vrienden noemde mij bruine beer", verklapt hij. "Dat was liefkozend. Ik noemde hun schele. Maar in het veld, dat mensen mij roetmop noemden. Denk je dat er ooit iemand op gereageerd heeft?” Ten Cate vindt wel humor moet blijven bestaan. 

"Je moet grappen kunnen blijven maken", legt hij uit. "Er zijn heel veel joodse moppen. Er zijn heel veel moppen over Surinamers. Maar niet alles kan", benadrukt Ten Cate, die ook sprak over de uitzending van Veronica Inside. "Ze zeiden dat ze zich niet konden voorstellen te leven in een land waarin het zo ernstig was. Maar het is echt zo ernstig.”

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›