Gudde maakt zich zorgen: ''Ik vrees dat er clubs failliet gaan''

0
Gudde maakt zich zorgen: ''Ik vrees dat er clubs failliet gaan''

Eric Gudde maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van het Nederlands profvoetbal. De KNVB-baas beseft dat veel clubs de overlevingsmodus hebben aan moeten zetten, nu er dankzij de coronacrisis sprake is van een enorme inkomstenderving. 

"Ik vrees dat er clubs failliet gaan", steekt Gudde van wal in gesprek met Voetbal International. "Als 34 clubs denken dat ze na deze crisis weer op dezelfde voet door kunnen, dan hebben ze het mis. Ze zullen op zoek moeten naar andere verdienmodellen, de kosten moeten verlagen en buffers moeten aanleggen."

Volgens Gudde is het vijf voor twaalf, al lijkt dat nog niet overal door te dringen. "Ik denk niet dat iedereen de ernst van de situatie al beseft. In deze periode waarin je vraagt om solidariteit, kun je niet zeggen: Jullie mogen niet meer meedoen", vervolgt hij.

"Maar gezien de magere situatie waar sommige clubs vóór de coronacrisis al in zaten, vraag ik me echt af of ze de transitiefase naar een nieuwe toekomst doorkomen. Niet alle clubs zullen dit gaan overleven, vermoed ik", aldus een bezorgde Gudde.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 7 February 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›