Opvallende kwaliteit van Ziyech: ''Een van de beste balafpakkers''

0
Opvallende kwaliteit van Ziyech: ''Een van de beste balafpakkers''

Hakim Ziyech werd bij FC Twente en ook bij Ajax vaak verweten dat hij niet veel meeverdedigde. Zijn oude oefenmeester Alfred Schreuder is echter van mening dat ballen afpakken één van zijn sterke punten is.

"Hij werkt enorm hard, dat vergeten de mensen. Hij is een van de beste balafpakkers in Nederland, misschien in de wereld zelfs. Hij heeft zulke snelle ogen en kan het lezen", steekt Schreuder van wal in zijn lofzang bij Rondo op Ziggo Sport.

De momenteel werkloze hoofdtrainer weet dat Ziyech soms ook anders kan reageren. "Hij reageert anders op bepaalde situaties en is emotioneler. Hij denkt ook anders. Dat zijn geniale jongens die onverwachte dingen doen voor jou. In de eindfase van het veld moet je ze niet te veel opdrachten geven."

Youri Mulder is het eens met Schreuder. "De trainers gingen beelden kijken met spelers en ik had Hakim Ziyech. Er was een oefenwedstrijd waarin hij wel twintig simpele ballen verloor. Je laat de goede dingen zien, maar ook de verkeerde dingen. Alfred zei altijd: 'Leg de nadruk maar op de goede dingen, want anders gaat hij misschien dat risico niet meer in zijn spel leggen", blikt Mulder terug.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›