'Wraakactie F-Side': biografie Sneijder wordt massaal illegaal gedeeld

0
'Wraakactie F-Side': biografie Sneijder wordt massaal illegaal gedeeld

De biografie van Wesley Sneijder is sinds 26 juni verkrijgbaar in de boekenwinkels, maar wordt ook illegaal aangeboden via WhatsApp. Op sociale media wordt gesuggereerd dat het illegaal delen van het boek een wraakactie is van enkele fanatieke Ajax-fans.

Die hopen dat Sneijder op deze manier inkomsten misloopt. Aanleiding voor de wraakactie zou een incident van een paar weken terug zijn, toen de F-Side via een statement liet weten dat de Utrechtse oud-voetballer niet langer welkom is in de hoofdstad. De supporters voelen zich verraden door Sneijder, die zijn liefde voor FC Utrecht niet onder stoelen of banken steekt.

"We hebben tot onze grote spijt ook gemerkt dat het boek van Wesley Sneijder illegaal verspreid wordt", zo stelt Uitgeverij Overamstel in gesprek met het RTL Nieuws. "De uitgeverij werkt nauw samen met Stichting BREIN, die auteursrechtinbreuk en -misbruik opspoort en bestrijdt." De uitgeverij geeft aan dat het illegaal delen van een boek strafbaar is en vergelijkbaar is met een winkeldiefstal.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 26 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›