''Door dit soort acties zal de rivaliteit alleen maar toenemen''

1
''Door dit soort acties zal de rivaliteit alleen maar toenemen''

Acteur en cabaretier Korneel Evers zag dit seizoen alle wedstrijden van FC Utrecht en kijkt terug op een aantal mooie affiches. Ook op de halve finale van de beker, tegen Ajax, die met 2-0 gewonnen werd door de Domstedelingen.

"Op de wedstrijd tegen Ajax staat een behoorlijke lading", blikt FC Utrecht-fan Evers terug. "Het is de wedstrijd tegen, in onze ogen, het grote geld en de arrogantie van wij zijn de beste. In Utrecht worden dan een paar extra mouwen opgestroopt met traditioneel vaak resultaat. De halve finale was daarvan een prachtig voorbeeld. De bus die naar het stadion werd begeleid door duizenden supporters. Gezang en vuurwerk."

"De blikken van de spelers toen ze de bus uitstapten spuwden vuur", vertelt Evers terug in gesprek met Away Days NL. "Al was de echte wedstrijd van het jaar de bekerfinale. Helaas niet gespeeld. De uitwedstrijd van Ajax hebben we als Utrecht-supporters niet bezocht omdat de Amsterdamse politie had besloten om het uitvak deels leeg te houden zodat er ruimte was voor charges. Schandalig. En door dit soort acties zal de rivaliteit alleen maar toenemen."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 30 Jun 2020 om 17:15
    Leuk he, winnen van Ajax met het mes tussen de tanden. Maar daarna dan verliezen van ADO, Heracles en PEC. Dat was paar jaar terug. Ajax werd gewoon kampioen, Utrecht kwam 3 punten te kort
Thursday 22 April 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›