België 'ver boven' Nederland? ''Ajax is groot, PSV zit er kort achter''

0
België 'ver boven' Nederland? ''Ajax is groot, PSV zit er kort achter''

Davy de Fauw sluit zich aan bij Mehdi Bayat, voorzitter van de Belgische voetbalbond KBVB, die stelde dat het Belgische voetbal 'ver boven' dat van Nederland staat. Zij zijn het dan ook niet eens met een mogelijke BeNeLiga, die bestaat uit tien Nederlandse en acht Belgische clubs.

De Fauw, die inmiddels assistent-trainer is bij Zulte Waregem en in de Eredivisie een verleden heeft bij onder meer Roda JC en Sparta Rotterdam, kan zich daarin vinden. "Ajax is groot, PSV zit er kort achter. Dan heb je AZ en misschien ook Feyenoord. Daarna houdt het wel op, denk ik", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad

"Bij ons heb je Club Brugge, dat steekt er echt bovenuit. Maar de Belgische ploegen daaronder schat ik iets hoger in dan het Nederlandse voetbal. Er zijn echt veel mogelijkheden bij die clubs", vervolgt hij. "Antwerp, AA Gent, Racing Genk, Standard Luik, Charleroi. Er is hier echt het één en ander gaande op voetbalgebied. Qua financiële middelen zit het bij veel clubs ook goed, de stadions zijn aan het veranderen. Wij zijn echt groeiende."

Een eventuele BeNeLiga moet dan ook bestaan uit negen Nederlandse en negen Belgische clubs, vindt De Fauw. "Een gelijke verdeling met negen ploegen per land, dat moet dan zeker wel. Als de Beneliga er echt komt, zullen we snel zien wie er de betere ploegen heeft: België of Nederland", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›