Van Dord verlaat Ajax: ''Soms moest de zweep erover, geen gepamper''

Pim van Dord heeft woensdag zijn laatste dag als werknemer van Ajax, hij gaat met pensioen. Volgens vele Ajacieden zal Ajax echter nooit afscheid van hem kunnen nemen. Van Dord was al 55 jaar werkzaam voor de Amsterdammers.

Shota Arveladze weet nog goed dat hij als vreemdeling binnenkwam. "Ik had het gevoel dat iedereen me maar een rare gozer vond. Strak van de zenuwen begon ik aan mijn 1e training. Eenmaal in de kleedkamer besefte ik me met het schaamrood op mijn kaken dat ik mijn kicksen thuis had laten liggen. Pim zag het, reageerde heel slagvaardig en zei: 'Ronald (de Boer, red.), jongen, jij hebt dezelfde maat als Shota en volgens mij heb je nog een paar reserveschoenen liggen", herinnert Arveladze zich nog goed op de clubsite van Ajax.

Danny Blind is lovend over de verzorger. "Discreet en eerlijk, zo is Pim. En als je geblesseerd was, wond hij er ook geen doekjes om. Hij was heel duidelijk over welk traject je inging en maakte het ook niet mooier dan het was. Dat nuchtere is typerend voor Pim. Soms moest de zweep erover, geen gepamper. Hij was van de oude stempel maar wél met oog voor vernieuwing."

"Hij zag ook dingen door de vingers. Als we op trainingskamp waren en hij moest van de trainer opletten dat wij niet weggingen, dan liet hij het tóch toe. Hij voelde feilloos aan wanneer dat kon en verraadde ons nooit", blikt Witschge met een lach terug. John Heitinga was één van de jongeren en de hiërarchie werd er direct ingebracht.

"Pim is old school, een vakman. Amsterdams direct, met een heel eigen aanpak. Ouderen gaan voor, jongeren moeten wachten, dat idee. Toen ik net in het eerste van Ajax speelde en verzorging nodig had na een training, heeft Pim me op een stoel in de wachtruimte gezet. Daar passeerde de ene na de andere ervaren speler. Drie uur heb ik op dat stoeltje gezeten voordat ik behandeld werd", besluit Heitinga.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand