Ajax klopte op deur van Ooijer: ''Nou, de rest is geschiedenis''

0
Ajax klopte op deur van Ooijer: ''Nou, de rest is geschiedenis''

André Ooijer is opgeleid bij Ajax, maar heeft ook jaren bij PSV gespeeld. Ooijer, komend seizoen assistent-trainer van PSV blikt in gesprek met De Telegraaf terug op het WK 2010 in Brazilië. Voordat het WK begon was de verdediger tot bankzitter verwezen bij PSV.

Tijdens het Wereldkampioenschap mocht de verdediger toch spelen, door een blessure van Joris Mathijsen. "Tijdens de warming-up voelde Mathijsen dat er iets niet goed zat in zijn knie", blikt Ooijer terug. "Toen werd ik bij Bert van Marwijk geroepen. Ik dacht gelijk: dat is lekker zeg, misschien ga ik wel spelen."

En zo stond de verdediger ineens in de basis, terwijl hij een aantal maanden daarvoor bankzitter werd bij PSV. "Dat heeft veel pijn gedaan", zegt Ooijer. "PSV was mijn club, ik had er mijn carrière willen afsluiten. Maar ze wilden niet met mij verder. Die tik kwam hard aan."

Niet veel later kwam Ajax voor Ooijer, dat jaagde op de dertigste landstitel. "Dat vond ik wel lekker, hoefde ik niet naar het buitenland. Het was een mooie uitdaging, terugkomen bij de club die mij had opgeleid, maar waar ik niet was doorgebroken. Een club die smachtte naar de derde ster. Nou, de rest is geschiedenis."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›