Sneijder: ''Vroeg aan Promes of hij het weleens meemaakt, hij zei nee''

0
Sneijder: ''Vroeg aan Promes of hij het weleens meemaakt, hij zei nee''

Voormalig Ajax-speler Wesley Sneijder steunt analist Johan Derksen in het racismedebat. De Utrechtse oud-voetballer kan zich niet voorstellen dat racisme anno 2020 nog bestaat in Nederland.

"Derksen heeft soms verkeerde momenten", zegt Sneijder in gesprek met De Volkskrant. "Als je kwetsende dingen zegt, kun je een reactie verwachten. Zijn oprechtheid is mooi. Recht is recht, krom is krom. Zo staat hij in het leven. In de huidige tijd worden uitspraken snel uitvergroot. Racisme? Ik kan me niet voorstellen dat het er nog steeds is in Nederland."

"Ik heb Turkse, Marokkaanse en Surinaamse vrienden", vervolgt Sneijder. "Ik maak alle kleuren mee en heb met alle kleuren gevoetbald. Vorige week zat ik ergens met Quincy Promes van Ajax en vroeg hem: maak jij het weleens mee? Hij zei nee."

"Racisme valt absoluut niet goed te praten, maar we moeten niet doorslaan. Volgens mij is Nederland het meest multiculturele land ter wereld. Alles kan en mag. Laten we het peaceful houden met elkaar", aldus Sneijder.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›