Van Dord blikt terug: ''Toen heeft Ajax hem toch maar genomen''

0
Van Dord blikt terug: ''Toen heeft Ajax hem toch maar genomen''

Voormalig Ajax-speler Jari Litmanen mag oud-fysio Pim van Dord bedanken dat hij in 1992 bij Ajax mocht blijven. Na een slechte proefwedstrijd wilden de Amsterdammers de Fin naar huis sturen, maar voormalig Ajax-fysio Van Dord voorkwam dat.

"Jari kwam op een maandag aan met een lichte blessure. Dinsdagavond zou hij spelen, maar het ging niet echt geweldig", zo blikt Van Dord terug in gesprek met Langs de Lijn En Omstreken. "Dat kon komen omdat hij net was overgekomen of misschien had hij nog hinder van dat bovenbeen." De staf besloot daarom Litmanen niet te kopen. "Hij zou de volgende dag naar huis gaan."

Dennis Bergkamp had een blessure en daar maakte Van Dord zich zorgen om. "Ik zei: kan je Litmanen niet een dag langer houden? Dan speelt hij voor Dennis, dan heeft Dennis rust. Ze vonden het wel een goed idee. Dennis was iets belangrijker dan Jari. Dan zouden ze Litmanen een dag later op het vliegtuig zetten."

"Die woensdag stond hij op de plek van Dennis, wat zijn favoriete plek bleek. Toen scoorde hij er drie en legde hij er drie klaar. Toen hebben ze hem toch maar genomen. Hij kostte maar honderdduizend euro, dat was ook een koopje. We weten hoe goed zijn loopbaan is gelopen. Soms moet je geluk hebben", aldus Van Dord.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›