''Hij had richting Ajax 1 nog wel een stap moeten maken''

0
''Hij had richting Ajax 1 nog wel een stap moeten maken''

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Sven Botman bij Lille wordt gepresenteerd. De verdediger komt over van Ajax, maar speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij SC Heerenveen. Johnny Jansen, trainer van de Friezen, looft Botman. 

"Ik weet nog goed toen we ons eerste gesprek met Sven hadden. Tegenover ons zat een heel frisse, goeie kerel die bereid was om heel hard te werken en meedacht over onze manier van voetballen. Ik vond hem vooral goed in het 'rechttoe rechtaan-verdedigen': het uitschakelen van zijn spits", aldus Jansen in gesprek met het Algemeen Dagblad

Toch heeft de oefenmeester ook nog een belangrijk verbeterpunt voor de twintigjarige Botman. "Met 'lopende' spelers had-ie nog weleens moeite, maar dat kreeg Sven gaandeweg het seizoen ook heel aardig onder de knie. Wat dat betreft heeft hij zich zowel tactisch als in balbezit ontwikkeld."

Bij Heerenveen heeft Botman volgens Jansen dan ook een 'geweldig leerjaar' achter de rug. "Sven had richting Ajax 1 nog wel een stap moeten maken, maar ik ben ervan overtuigd dat hij de mogelijkheden heeft om naar dat niveau toe te groeien. Maar ja, nu komt Lille op zijn pad. Dat is ook een grote club. Ik gun Sven deze stap van harte."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›