Van Hanegem kritisch: ''AZ werd totaal genegeerd door Gudde''

0
Van Hanegem kritisch: ''AZ werd totaal genegeerd door Gudde''

Willem van Hanegem vindt dat AZ niet goed behandeld is door de KNVB. Nadat het seizoen afgesloten werd kwam de club met een aantal voorstellen om de eindstand vast te zetten, maar de voetbalbond gaf geen respons.

Op doelsaldo werd de ploeg uit Alkmaar tweede. Daarom had de ploeg graag gezien dat de wedstrijden AZ-Feyenoord en FC Utrecht-Ajax nog gespeeld zouden worden. "De club had heldere voorstellen, maar vanuit Zeist kwam er nooit een reactie", zegt Van Hanegem in zijn column, die gepubliceerd is in het Algemeen Dagblad. "Dat vind ik, los van het feit of je het nou eens bent met die punten of niet, behoorlijk onbeschoft."

"AZ, gewoon medekoploper in de Eredivisie, werd totaal genegeerd door Eric Gudde", beschrijft Van Hanegem. "En toen de club vervolgens naar de UEFA stapte om voor zichzelf op te komen, was Gudde verbaasd dat hij niet was ingeseind."

"Nogmaals, of AZ nou een punt heeft als het zegt dat de inhaalwedstrijden AZ-Feyenoord en FC Utrecht-Ajax eerst uitgespeeld hadden moeten worden en dat onderling resultaat voor doelsaldo hoort te gaan, dat moet nog blijken. Maar de KNVB bleef stil en dan zoek je het hogerop. Het nadeel voor AZ is dat iedereen het inmiddels een gepasseerd station lijkt te vinden. Mensen kijken alweer uit naar de nieuwe competitie", aldus Van Hanegem. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›