''Meer dan 41 duizend seizoenkaarten wilde de club niet verkopen''

0
''Meer dan 41 duizend seizoenkaarten wilde de club niet verkopen''

In de Eredivisie gaan de seizoenkaarten als broodjes over de toonbank. FC Twente, Ajax, Feyenoord, PSV, FC Groningen en NAC Breda gingen al over de 10.000 verlengde seizoenkaarten heen. Bij Ajax werden de verlengingen zelfs stilgelegd.

"Bij FC Groningen gingen de servers zelfs uit de lucht nadat het nieuws over de komst van Arjen Robben bekend werd. Daar stond de teller voor het weekend al op elfduizend verkochte abonnementen, waarmee FC Groningen de eerste club is die nu al meer kaarten verkocht dan vorig seizoen", schrijft Iwan van Duren in Voetbal International.

Hoewel het bij FC Groningen vooral door de comeback van Robben kwam, is dat bij de andere clubs niet het geval. "Ook in Amsterdam gingen de virtuele bordjes uitverkocht al voor de digitale hekken. Meer dan 41 duizend seizoenkaarten wilde de club niet verkopen. Bij die andere publieksmagneet Feyenoord stonden zaterdag files voor het stadion, omdat het nieuwe shirt te koop was. Ook daar zijn intussen al bijna 28,5 duizend seizoenkaarten verkocht, een volgende impuls is genoeg om over de 31 duizend van vorig seizoen heen te gaan."

"Best of the rest is FC Twente met FC Groningen. De club NAC Breda verdient intussen een eigen Netflix-serie. De trouwheid van de supporters is zo langzamerhand sensationeel aan het worden. Afgelopen week stonden ze weer met honderden bij het stadion, toen zowel trainer als technisch directeur nog voor het begin van het seizoen op straat werden gegooid en ze hun geld weer zagen verdwijnen in afkoopsommen", aldus Van Duren.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 5 december 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›