''Dan zou ik Ajax adviseren om in de VS in een club te stappen''

0
''Dan zou ik Ajax adviseren om in de VS in een club te stappen''

De laatste maanden wordt er onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor een BeNe-liga. Zo'n competitie zou volgens Pieter Verhoogt een verstandige keuze zijn, al zullen er volgens hem vooral sportieve verbeteringen zijn.

"Meer goede teams die het tegen elkaar opnemen betekent beter voetbal. De stadions zullen volstromen, maar dat doen ze nu al", geeft Verhoogt aan in Het Parool. "Misschien dat de uitzendrechten iets meer opleveren, maar als je echt je omzet wil verhogen, moet je in Azië en Amerika zijn."

"Dan zou ik Ajax adviseren om in de VS in een club te stappen. Soccer is daar nu een megagroeimarkt. In de andere sporten zit geen rek meer, die zoeken hun expansie juist in Europa", adviseert de sporteconoom Ajax. "Het is misschien riskant, dat moeten de marketeers maar uitzoeken, maar Ajax heeft de kennis en de uitstraling om dat goed neer te zetten. Veel Nederlandse trainers en spelers gaan al die kant op. Het voetbal wordt beter, de inkomsten nemen toe. De tijd lijkt rijp."

Ook zijn spannendere wedstrijd van belang voor meer inkomsten. "Dat pleit er ook voor om gericht aan onze competitie te sleutelen. Een kleinere competitie, met veertien teams, betekent meer spanning, want de kwaliteitsverschillen zijn kleiner", aldus Verhoogt. "Extra play-offs kunnen voor meer inkomsten zorgen. Niet voor niks lopen de kijkcijfers van Studio Sport tegen het eind van het seizoen steeds verder op. Wie niet groot is, moet slim zijn. Wij zijn toch dat brutale voetballand? Dit is juist een tijd waarin de bedrijfstak betaald voetbal over dit soort dingen serieus zou moeten nadenken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›