Van Praag reageert op AZ-beschuldiging: ''Volgt na 3 augustus''

0
Van Praag reageert op AZ-beschuldiging: ''Volgt na 3 augustus''

Michael van Praag komt begin augustus met een reactie op de uitspraken van Karim Aachboun, juridisch adviseur van AZ. De Alkmaarders proberen via een juridische strijd alsnog in de Champions League terecht te komen en daarbij wordt de rol van voormalig Ajax-voorzitter en huidig UEFA-bestuurder Van Praag betwist. 

Het verhaal is bekend: AZ stond bij het eindigen van de competitie tweede achter Ajax, op doelsaldo. Toen de Eredivisie officieel beëindigd werd vanwege COVID-19 werd Ajax uitgeroepen tot nummer één waardoor het zeer waarschijnlijk de Champions League in mag. AZ probeert daar echter verandering in te brengen, onder meer door diverse rechtszaken. 

Van Praag vond de acties van AZ 'niet kunnen' en stuurde daarop een e-mail naar AZ. De preses benadrukte al dat het ging om een 'privé-mail' en dat hij niet reageerde uit naam van de UEFA. Die reactie zorgde weer voor scheve gezichten in Alkmaar. "Waarom ging zelfs UEFA-bestuurder Michael van Praag, een man met nota bene een Ajax-achtergrond, zich ermee bemoeien?", vroeg Aachboun zich af in het AD. 

De UEFA-preses laat nu via Twitter weten dat hij na 3 augustus met een reactie komt. 'Mijn reactie op het mij, bij herhaling door AZ en/of haar juridisch adviseur in verband brengen met deze kwestie, volgt na 3 augustus.'

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›