De Jong genoot van Ajax-comeback: ''Daardoor bleven veel spelers''

0
De Jong genoot van Ajax-comeback: ''Daardoor bleven veel spelers''

Siem de Jong denkt nog altijd met veel plezier terug aan zijn rentree bij Ajax. De middenvelder kwam weinig in actie, maar genoot van het onderdeel zijn van de succesvolle selectie. Ajax werd dat seizoen landskampioen, won de KNVB Beker én bereikte de halve finale van de Champions League. 

"Het seizoen dat ik arriveerde was een moeilijke", trapt De Jong af in gesprek met ChronicleLive. "In het voorseizoen waren er wat persoonlijke problemen bij Ajax, dat seizoen was een raar seizoen. Ze hadden het talent, de spelers en ik denk dat het de juiste beslissing was om wat oudere spelers bij de selectie te halen."

"Er veranderde veel in de zomer toen ik terugkeerde", vervolgt de inmiddels 31-jarige De Jong. "Er waren veel goede spelers, veel concurrentie. Dat betekende voor mij dat ik een andere rol ging spelen. Ik zou niet in veel wedstrijden starten, maar ik genoot van de tijd met een groot aantal goede spelers."

Ajax strandde uiteindelijk in de halve finale van de Champions League, tegen Tottenham Hotspur (2-3). De goede reeks in het miljardenbal was een hoogtepunt. "Om de jongens de halve finales van de Champions League te zien halen, dat was echt een goede prestatie. De club investeerde ook in een aantal spelers om op die manier te proberen om te voorkomen dat ze naar Engeland en andere competities zouden vertrekken. Dat zorgde ervoor dat veel spelers bleven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›