''Ik wilde proberen om Wijnaldum naar Ajax te loodsen''

0
''Ik wilde proberen om Wijnaldum naar Ajax te loodsen''

Georginio Wijnaldum speelt inmiddels de pannen van het dak bij Liverpool en maakte ook veel indruk bij Feyenoord en PSV. Kenneth Butter, jeugdtrainer van Wijnaldum, had liever gehad dat Wijnaldum naar Ajax vertrok.

Butter wilde hem maar al te graag naar Ajax zien vertrekken. "Niet omdat ik hem Feyenoord niet gunde, maar omdat het in die periode niet zo goed ging met de jeugd van Feyenoord. Er was weinig doorstroming richting het eerste, dus probeerde ik hem naar Ajax te loodsen. Danny Blind zei me echter dat ze geen spelers van Sparta zouden aannemen. Moet je nagaan hoe dat nu veranderd is", doelt Butter op het samenwerkingsverband.

Jeugdvriend Ivan Almeida weet nog goed dat Wijnaldum in de jeugd van Sparta speelde, maar een overstap naar Feyenoord werd niet gewaardeerd. "Dat was de concurrent. Ajax werd iets beter geaccepteerd. Met Feyenoord moet je oppassen, dat mocht niemand weten. Kenneth (Butter, red.) probeerde hem naar Ajax te brengen, maar daar had Georginio geen zin in. Je kon proberen wat je wilde, hij wilde naar Feyenoord", zegt Almeida tegenover Voetbalzone.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›