Cerny herenigd met Ulderink: ''In de periode ging het goed met mij''

0
Cerny herenigd met Ulderink: ''In de periode ging het goed met mij''

Vaclav Cerny heeft zijn eerste dagen bij FC Twente achter de rug. De huurling van FC Utrecht is vastberaden om te slagen in Enschede. Cerny heeft mindere jaren achter de rug na een afgescheurde kruisband en een matig seizoen bij FC Utrecht.

"Er is gebeurd wat er gebeurd is. Dat helpt niet echt. Ik heb een erge blessure gehad. En daarnaast speelde ik minder dan dat ik gewend was", vertelt Cerny in gesprek met RTV Oost. "Het is tijd om te vlammen, ik moet de trainers laten zien dat ik het nog kan. Of mijn avontuur bij FC Utrecht mislukt is? Dat weet ik niet, ik ben blij dat ik nu bij FC Twente zit. Terugkijken naar vorig jaar doe ik niet."

Hij was bij FC Utrecht het plezier ook een beetje kwijt. "Je kan altijd nee zeggen, maar toch ben je minder blij. Ik heb altijd 110% gegeven, dat kan iedereen bij FC Utrecht zeggen. Ook als ik een tijdje niet speelde, maar zo ben ik. Vooral na de blessure besefte ik dat. Maar natuurlijk verlies je een beetje het plezier erin, maar dat neemt niet weg dat je altijd 110% moet geven."

De vleugelaanvaller komt bij FC Twente een paar bekenden tegen. "Queensy (Menig, red.) en Jeffrey (De Lange, red.) kende ik al van Ajax, maar ook andere jongens, van de wedstrijden van vroeger. Dan is het allemaal wat makkelijker", aldus Cerny.

Hij werkt in Enschede ook weer samen met Andries Ulderink, die eerder trainer van Jong Ajax was. "In die periode ging het goed met mij. Hij is iemand die veel met mij bezig was. Dat was een heel fijne periode", mijmert de Tsjech, die ook bij FC Twente een fijne periode wil hebben.

"Ik wil weer tegenstanders passeren, want dat ben ik niet kwijt en heb ik in me", meent hij. "Dat moet ik weer wakker maken in mij, hopelijk ben ik er dan weer. Bij FC Twente is er alles wat we nodig hebben. De omgeving is iets anders dan ik gewend ben, maar dat is helemaal niet verkeerd. Misschien heb ik dat wel nodig."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›