Ajax-target maakt veel indruk: ''Hij is echt bijzonder''

0
Ajax-target maakt veel indruk: ''Hij is echt bijzonder''

Tom van Weert, momenteel actief in Denemarken voor Aalborg BK, is zeer onder de indruk van Ajax-target Mohammed Kudus. Wel moeten de Amsterdammers oppassen voor mogelijke aanpassingsproblemen, zo vertelt hij tegenover VI.

"Het gaat hem allemaal zo makkelijk af. Hij heeft zoveel balcontrole, zoveel kracht en is zo atletisch. Als je naar Ajax gaat, dan moet je iets speciaals hebben. Dan moet je in Denemarken niet een gemiddelde speler zijn, maar hij is echt bijzonder", zegt Van Weert in gesprek met Voetbal International.

"Hij is gewoon een balkunstenaar. Ik heb hem tegen ons dingen zien doen met een man in de rug, waarvan ik dacht: dat is niet normaal. Hij had een centrale verdediger van ons in zijn rug, maar hij hield de bal zo kort bij zich. Het leek wel een acrobaat, zo technisch. Hij plukte de bal op dat moment uit de lucht en had zoveel rust en controle, toen dacht ik echt: Wow", aldus Van Weert.

Ondanks alle lovende woorden van de ex-Groninger, geeft hij aan dat de Ghanees wel tijd nodig gaat hebben om zich aan te passen. ''Hij heeft kwaliteit, maar ik moet wel voorzichtig zijn, dat ik hem niet te goed maak. Het is nog een jonge jongen, maar binnen één à twee jaar kan hij wel basisspeler van Ajax zijn."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›