'Overheid komt met slecht nieuws voor stadionbezoekers'

0
'Overheid komt met slecht nieuws voor stadionbezoekers'

Het betaald voetbal in Nederland krijgt weinig ruimte van de overheid als het gaat om toelaten van publiek. De KNVB wees het zogeheten Field Labs aan om te testen met toeschouwers, maar de overheid heeft het afgewezen.

Dat meldt De Telegraaf: "Maandag werd vanuit de overheid een streep gezet door de gewenste speling op het 80 pagina’s tellende protocol om publiek in voetbalstadions weer mogelijk te maken. De aanloopperiode richting volle stadions lijkt in één klap verlengd. Dat is de clubs die als testlocatie zijn aangewezen rauw op het dak gevallen."

Toon Gerbrands, directeur van PSV, is teleurgesteld. "We hadden meer ruimte verwacht", vertelt hij. Het stadion van de Eindhovenaren was net als het stadion Ajax, FC Groningen, De Graafschap, NEC, Go Ahead Eagles en Almere City FC als Field Lab aangewezen.

De anderhalve meter-regel moet volgens het kabinet in acht genomen worden. "Dit verandert niets. Het bestaande protocol is namelijk al vanuit die gedachte opgesteld. De oefenduels op de testlocaties vormen nu slechts opwarmrondes voor de start van het betaald voetbal", aldus de krant.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›