Cerny: ''De verwachtingen waren altijd hoog, vooral bij Ajax''

0
Cerny: ''De verwachtingen waren altijd hoog, vooral bij Ajax''

Vaclav Cerny debuteerde in augustus 2015 in het eerste elftal van Ajax. De Tsjechische aanvaller, die in 2017 een zware kruisbandblessure opliep, had niet verwacht dat hij vijf jaar later als FC Utrecht-speler op huurbasis bij FC Twente actief zou zijn.

"Natuurlijk, je droomt groot", vertelt Cerny in gesprek met 1Twente. "Ik nog steeds, alleen je wordt ouder en er komen dingen op je pad die misschien niet zo fijn zijn. Zoals die blessure en andere dingen. Het maakt je gewoon sterker en als het in je hoofd goed zit, dan besef je dat het niet allemaal gemakkelijk gaat. Je moet er elke dag alles aan doen om beter te worden."

Cerny gold als een groot talent in de jeugdopleiding van Ajax en dus verwachtte de buitenwacht de laatste jaren veel van hem. "Je weet dat het over je gezegd wordt, maar je focust je alleen op het veld en het voetbal. De verwachtingen waren altijd hoog, vooral bij Ajax. Dat is een hele grote club en dat past bij Ajax. Je moet leren daarmee om te gaan", aldus de Tsjech, die daar geen moeite mee had.

"Ik leg altijd veel druk op mijzelf. Eerder dan dat ik het voelde van andere mensen. Het is hoe je dat neemt en ziet", meent Cerny, die niet teveel terug wil kijken. "Ik ben nu voor een jaar bij FC Twente en dit is waarop ik mij op focus. Je kan het een cliché vinden, maar het is echt zo. Ik heb veel dingen om voor te spelen en op dit moment is dat hier, niet over een jaar bij FC Utrecht. Het belangrijkste is wat dit jaar gebeurt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›