De Jong treft De Boer op bijzonder tijdstip: ''Dat wordt even omschakelen''

0
De Jong treft De Boer op bijzonder tijdstip: ''Dat wordt even omschakelen''

Siem de Jong en Frank de Boer hadden in de kampioensjaren van Ajax al een goede band en dat hebben ze nog steeds. De Boer, trainer bij Atlanta United, De Jong speler van FC Cincinnati. Beiden zitten een maand ’vast’ in een speciaal gebouwde quarantainezone, waar de Major League Soccer in toernooivorm wordt hervat.

"Ik stuur Frank weleens een berichtje. Maar het is niet dat we heel veel contact onderhouden. Precies zoals dat meestal gaat tussen trainers en spelers. Ik kom hem weleens tegen. Hij is natuurlijk heel belangrijk geweest in mijn loopbaan, maar voordat hij bij Ajax kwam zette Martin Jol mij ook al vaak in de basis. We hebben wel een heel succesvolle periode gehad samen. En ik denk ook dat mijn band met Frank altijd goed is geweest", zegt De Jong in De Telegraaf.

Komende donderdag spelen De Jong en De Boer om 09.30 uur tegen elkaar. "Dit wordt de vroegste wedstrijd uit mijn carrière, ja", lacht De Jong. "Dat wordt even omschakelen, want vorig weekend speelden we onze eerste wedstrijd om 22.30 uur. Dat was qua temperatuur een stuk beter, want het is hier in Orlando heel erg benauwd. In de ochtenden is het vaak al dertig graden. Ook stormt het hier in deze periode van het jaar heel veel. Mochten we laatst eindelijk een middagje golfen, brak er al op de vierde hole onweer uit", besluit De Jong.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›