Ziyech: ''Hier zijn veel spelers met hetzelfde lichaam als ik''

0
Ziyech: ''Hier zijn veel spelers met hetzelfde lichaam als ik''

Hakim Ziyech heeft zijn eerste trainingen bij Chelsea erop zitten. De Marokkaanse middenvelder is blij dat hij deze overstap heeft kunnen maken, ondanks de criticasters die verwachten dat hij het niet zou halen in de Premier League.

"Het betekent heel veel voor mij om speler van Chelsea te zijn. Ik was een jonge jongen bij Heerenveen en wilde toen al altijd voor een grote club en in de Premier League spelen. Ik zag bij Chelsea Drogba, Lampard, Terry en al die grote namen...", zegt de middenvelder die overkomt van Ajax in gesprek met zijn nieuwe club.

Ziyech weet dat hij fysiek veel moet doorstaan in de Premier League. "Het is zwaar, dat weet ik. Ze zeiden altijd tegen mij dat ik het fysiek niet aan zou kunnen, maar als je kijkt naar de competitie zie je veel spelers met hetzelfde lichaam als ik. Voetbal speel je met je hoofd. Het gaat om slim zijn, ruimtes creëren. Het zit 'm in de kleine dingen."

Tijdens de bijzondere 4-4 op Stamford Bridge was Ziyech ook al even in Londen. "Ja, het was een crazy game. Voor de neutrale toeschouwer was het fantastisch. Voor ons (Ajax, red.) een beetje minder, omdat we 4-1 voor stonden."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›