Kudus moet Van de Beek opvolgen: ''Potentiële vervanger''

0
Kudus moet Van de Beek opvolgen: ''Potentiële vervanger''

Het is nog wachten op het officiële bericht van Ajax over de komst van Mohammed Kudus, maar clubwatcher Freek Jansen is er vrij zeker van dat hij daadwerkelijk gaat komen.

"Het is nog een beetje gissen hoe je het uitspreekt, maar het is rond. De officiële bekendmaking zal de komende dagen wel komen. De laatste keuring zal nog moeten plaatsvinden, denk ik", zegt Jansen bij Voetbal International. "Ze zijn er met de club uit, ze zijn er met de speler uit voor vijf jaar. Ongeveer negen miljoen, wat kan oplopen met bonussen, zoals bij elke transfer."

De 19-jarige aanvaller heeft veel indruk gemaakt op Jansen. "Hij wordt toch wel ingeschat als één van de beste spelers in de Deense competitie. Het is een opvallende aankoop, maar wel een leuke. Ik denk dat dit ook wel aangeeft, dat de transfermarkt wel weer op gang gaat komen", vervolgt Jansen. "Officieel staat hij er als spits, maar hij kan ook als valse spits of als aanvallende middenvelder. Hij is vooral als nummer 10 uit de voeten moet kunnen."

"De kans is heel groot dat Van de Beek vertrekt en dan heb je met Kudus wel een potentiële vervanger", gaat Jansen verder, maar hij maakt wel een stap op zijn plaats. "Vorig jaar dachten we dat ook met Marin en Alvarez. Bij beide is dat nog niet echt het geval geweest, maar dat waren ook spelers voor een gelijk bedrag. Maar die hebben het ook op dat niveau nog niet laten zien", besluit Jansen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›