''Geen bezwaar tegen om elk jaar kampioen te worden, maar dat gaat niet''

0
''Geen bezwaar tegen om elk jaar kampioen te worden, maar dat gaat niet''

Frank Eijken is sinds januari voorzitter van de bestuursraad van Ajax, maar ook een echte Ajax-supporter. De bestuurder vindt het niet vervelend om zo dicht bij 'zijn' Ajax te staan.

"Wat ik heb meegemaakt, is dat als er op zondag verloren wordt, dat er maandag crisis is, nou ja crisis is wel een groot woord. Als je dan een vergadering hebt met de Raad van Commissarissen, is dat geen leuke vergadering", zegt Eijken tegenover Noord-Hollands Nieuws. "Er wordt met de dag geleefd en met het resultaat. Wij willen echter niet besturen vanuit de waan van de dag, maar juist op je visie en beleid te besturen."

Afgelopen week was er de eerste ledenvergadering voor Eijken. "Ajax heeft zeg maar zo'n 850 leden en daar tel ik de jeugdleden niet mee, maar alleen leden die mogen stemmen. Daar hebben de eerste contouren verteld, onze nieuwe visie en missie. We begonnen met 40 bestuursleden van de vereniging, maar dat zijn er nu zo'n 400."

"We willen dat Ajax voor altijd in de Europese top blijft spelen, dat Ajax altijd op een bepaalde manier moet voetballen. De directie weet dat veel beter, maar in dat gebeuren staat wel hoe de grootaandeelhouder dat wil. Die visie zijn we nu aan het finetunen, zodat we het voor kunnen leggen in de volgende ledenvergadering."

De voorzitter merkt dat Ajax ver boven de rest uitgroeit. "Je moet denken aan clubs als Bayern München, Paris Saint Germain en Juventus. Ik heb er geen bezwaar tegen om elk jaar kampioen te worden, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Er zijn altijd teams die het willen uitdagen met PSV, Feyenoord, AZ en ook FC Utrecht heeft ambitie", besluit Eijken.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›