Waterreus kritisch: ''Je kunt dus amper nog spreken van toeval''

Ronald Waterreus constateert dat Frank de Boer na zijn 'uitstekende periode' bij Ajax 'ongelukkig' is geweest als trainer in het buitenland. De voormalig PSV-doelman is benieuwd waarom het mis gaat bij de oefenmeester. 

"Zijn vertrek bij Atlanta volgt op avonturen bij Internazionale en Crystal Palace, waar hij ook al voortijdig afzwaaide. Je kunt dus amper nog spreken van toeval", schrijft hij in de Limburger. "Grote vraag: wat is dan wél de oorzaak van het feit dat Frank blijkbaar alleen kan presteren in Nederland? Ik denk: het Louis van Gaal-DNA, waarmee hij tijdens zijn voetbalcarrière besmet is geraakt", aldus Waterreus. 

"Als Frank vindt dat een groene stoel rood is, dan is-ie rood. En an sich is daar natuurlijk niets mis mee", benadrukt hij. "Sterker: geloof in eigen kunnen, het vasthouden aan je principes en aan je voetbalvisie zijn bij uitstek kenmerken van de toptrainer. Zo'n karakter wordt alleen wél een probleem als je keer op keer clubs uitkiest die nauwelijks bij die eigenschappen passen", constateert Waterreus. 

"Even los van Atlanta, waar hij het best aardig heeft gedaan, had Frank het toch op zijn Hoornse klompen aan kunnen voelen dat hij catenaccio-club Inter nooit aan het voetballen zou krijgen? Dat voor Crystal Palace hetzelfde zou gelden? Ik vrees dat die starheid hem belemmert een internationaal gerespecteerd coach te worden", vervolgt hij in zijn column.

"Vandaar dat ik Frank adviseer om te wachten op een baan die écht bij hem past, zich niet te groot te voelen voor bijvoorbeeld Heerenveen, Willem II of Sparta", adviseert Waterreus. "Die clubs, voetballend in de Ajax-geest en geduldig in hun personeelsbeleid, zullen alleen maar heilzaam voor hem werken", voorspelt hij. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
PEC Zwolle
12:15
Ajax
do
4/04
Ajax
21:00
Go Ahead Eagles
zo
7/04
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
8 FC Utrecht 26 -2 36
Bekijk de hele stand