''Aan de bal is hij Ajax-waardig, zonder bal Ajax-onwaardig''

0
''Aan de bal is hij Ajax-waardig, zonder bal Ajax-onwaardig''

Kik Pierie draagt dit seizoen het shirt van FC Twente. De twintigjarige verdediger, die vorig jaar de overstap van SC Heerenveen naar Ajax maakte, wordt door de Tukkers voor één seizoen gehuurd van Ajax.

Hedwiges Maduro vindt het een verstandige stap van Pierie. "Ik denk dat hij het goed gaat doen daar. Als hij het vertrouwen krijgt, is hij gewoon een goede voetballer", stelt de oud-Ajacied bij Voetbalpraat. "Ajax was misschien iets te hoog gegrepen voor hem, maar bij SC Heerenveen heeft hij het ook goed gedaan. Ik ben dan ook benieuwd hoe hij zich onder Ron Jans gaat ontwikkelen."

Hans Kraay junior is het met Maduro eens. De analist meent dat Pierie een aantal eigenschappen voor Ajax mist. "Je ziet in een notendop dat hij kan voetballen, dat zag je bij SC Heerenveen ook. Alleen, hij kan niet koppen en niet tackelen. Dat zijn wel twee handige dingen voor een verdediger, maar dat heeft hij bij Ajax niet weten te verbeteren. Aan de bal is hij Ajax-waardig, maar zonder bal is hij Ajax-onwaardig", aldus Kraay.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 28 november 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›