Van Gaal: ''Heb wel vaak gedacht of vermoed dat spelers homo zijn''

0
Van Gaal: ''Heb wel vaak gedacht of vermoed dat spelers homo zijn''

Louis van Gaal vindt het jammer dat profvoetballers niet uit de kast komen. De voormalig coach van Ajax meent uit ervaring dat homoseksualiteit wel degelijk voorkomt in de voetbalwereld.

"Ik ben bang dat het nog langer zal duren dan iedereen denkt. Dat vind ik heel jammer", vertelt Van Gaal in gesprek met De Gaykrant. "Waarom zou je niet voor je 'zijn' willen uitkomen? Omdat het niet geaccepteerd wordt? Juist in de beslotenheid van de kleedkamer zou dat wel geaccepteerd worden."

"De voetbalwereld is geen afspiegeling van de maatschappij." De ex-trainer hoorde nooit dat een van zijn spelers voor zijn geaardheid uitkwam. "Niet één. Dat zegt genoeg. Ik heb het wel heel vaak gedacht en vermoed bij spelers. Maar als iemand daar niet zelf mee komt, wil ik hem daar niet mee belasten."

Bij welke club dat was, wil Van Gaal niet zeggen. "Ik wil juist die speler beschermen. En de meeste van hen zijn ook getrouwd met een vrouw en hebben kinderen. Dat kan ik ze echt niet aandoen. Toch denk ik echt dat een homoseksuele speler niets in de weg wordt gelegd. Dat ze zichzelf zouden kunnen zijn. Daar ben ik 100 procent van overtuigd.

"Als ze gek zijn van het spelletje, en 'relaties' kunnen aangaan met heteroseksuele mannen, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Ook omdat ik altijd heb gemerkt - en dat klinkt misschien wel gek - dat het meestal de meer creatieve spelers zijn die homo zijn. En dat soort spelers is heel waardevol in het voetbal. Met andere woorden: ze worden gewaardeerd om hun voetbalkwaliteiten", aldus Van Gaal.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 5 december 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›