Mobiele naaimachine voor Ajax: ''Ook hiermee loopt het stadion voorop''

0
Mobiele naaimachine voor Ajax: ''Ook hiermee loopt het stadion voorop''

Een mobiele naaimachine in de Johan Cruijff Arena moet ervoor zorgen dat het gras van de hybride-grasmat bestaande uit tien procent kunstgras versterkt wordt. Met behulp van de machine worden er verschillende tests uitgevoerd.

Eén van die tests beslaat de strook waar de grensrechter heen en weer loopt. Op deze strook is een nieuwe, normale graszode neergelegd die daarna is voorzien van kunstgrasvezels (zie video onderaan dit bericht). “We brengen op diverse dieptes verschillende patronen aan: 2 bij 2 centimeter, 2 bij 4 centimeter en 4 bij 4 centimeter. Het doel van deze test is achterhalen wat het beste werkt,” legt Arjan Knottnerus van Tarkett Sports aan Ajax Life uit. “Welk patroon in combinatie met welke diepte geeft het beste resultaat voor de grasmat?”

De uitloopstrook voor de letters A-J-A-X hebben daarnaast nieuwe, hybride graszoden gekregen. “Het bijzondere aan deze grasstrook is dat er gebruik wordt gemaakt van een volledig recyclebare en circulaire vezel,” vervolgt hij. “Als je eensoortig materiaal kunt gebruiken, is dat beter voor de recyling. Na het schoonmaken en wassen kun je het omsmelten en weer hergebruiken."

"We hebben getest of we de kwaliteit kunnen bieden die je van ons mag verwachten. We durven het nu aan. De JC Arena kan op deze manier de afvalberg verder verkleinen en ook hiermee loopt het stadion weer voorop”, aldus Knotternerus.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›