'Medische staf Ajax verbaasd: dertien spelers met antistoffen corona'

0
'Medische staf Ajax verbaasd: dertien spelers met antistoffen corona'

Ajax heeft maar liefst dertien spelers met antistoffen tegen het coronavirus. Dat betekent dat zij het coronavirus gehad hebben, maar veel mensen vragen zich wanneer dat dan is gebeurd. De Telegraaf denkt het te weten:

"Vanaf het moment dat de (groeps)trainingen weer zijn toegestaan, stoomt Erik ten Hag Ajax in drie blokken klaar voor de Eredivisie-start, op 13 september bij Sparta. Zaterdag is afgetrapt voor het derde blok. Bij Ajax sluit men niet uit dat tijdens de eerste 'rustperiode' tussen het eerste en tweede blok (half mei) spelers zijn besmet", valt te lezen in de ochtendkrant. "Een aantal van hen keerde terug naar hun vaderland of vierde een korte vakantie in Europa. Dat gebeurde tussen blok twee en drie (van 10 juli tot 1 augustus) ook, maar op dat moment had de antistoffentest al plaatsgehad."

Bij Ajax zien ze het vooral van de positieve kant. "Hoewel het grote aantal coronabesmettingen intern de gemoederen bezighoudt, worden daar binnen Ajax ook positieve kanttekeningen bij geplaatst. Uit de wekelijks twee keer uitgevoerde test, waaruit blijkt of iemand nú corona heeft, komt naar voren dat iedereen gezond is, terwijl er bij Vitesse, AZ, ADO Den Haag en Willem II inmiddels positieve gevallen bekend zijn. De dertien spelers en stafleden die het virus hebben gehad, zullen door de antistoffen in hun bloed de komende maanden beschermd zijn tegen COVID-19."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 26 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›