Driessen waarschuwt: ''Het is natuurlijk niet alleen bij Ajax''

0
Driessen waarschuwt: ''Het is natuurlijk niet alleen bij Ajax''

Valentijn Driessen denkt dat de coronaregels van de Eredivisie nog eens onder de loep moeten worden genomen, zo geeft hij aan in De Telegraaf na de coronabesmettingen bij Ajax. Ook denkt de verslaggever dat Steven Berghuis het virus misschien toch gehad heeft.

"Langzamerhand neemt het aantal coronabesmettingen weer verontrustende vormen aan", schrijft Driessen in zijn column. "Tegelijkertijd kun je stellen dat zich buiten het zicht van iedereen een explosie van besmettingen heeft voltrokken, want het is natuurlijk niet alleen bij Ajax dat na grondig medisch onderzoek heel veel spelers het virus onder de leden hebben gehad. Feyenoord test niet, maar het heeft er alle schijn van dat aanvoerder Steven Berghuis in het ziekenhuis heeft gelegen vanwege coronabesmetting."

Driessen kan de protocollen alles behalve waterdicht noemen. "Met deze hele en halve gegevens, met deze 50% kennis moet de Nederlandse voetballerij – onder auspiciën maar vooral in samenspraak met de burgemeesters van de voetbalsteden – het protocol nogmaals tegen het licht houden en van daaruit lokaal beleid ontwikkelen. Een uitdaging met het oog op de dubbel van het Nederlands elftal (4 en 9 september tegen Polen en Italië) in de Johan Cruijff ArenA en de start van de Eredivisie (12 september) en Keuken Kampioen Divisie (28 augustus)."

"Wat sowieso moet gebeuren, is testen. Het mag niet zo zijn dat er spelers, trainers, officials en andere bezoekers van wedstrijden tot twee weken van tevoren besmet zijn geweest. Daarbij moeten de aanwezigen na de laatste test voor een wedstrijd sowieso in quarantaine om alle risico’s uit te sluiten. In zo’n situatie kan er zonder veel risico gespeeld worden en sprake zijn van een regelmatig competitieverloop", aldus Driessen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 26 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›