Ajax jaagt op SC Heerenveen-talenten: ''Niet iedereen is hetzelfde''

0
Ajax jaagt op SC Heerenveen-talenten: ''Niet iedereen is hetzelfde''

Ajax heeft in de afgelopen decennia regelmatig spelers weggeplukt bij SC Heerenveen. Onder meer Klaas-Jan Huntelaar, Miralem Sulejmani en Kik Pierie maakten op jonge leeftijd de overstap en de Amsterdammers blijven de Friese talenten in de gaten houden.

Zo is bekend dat Ajax geprobeerd heeft om spits Yoram Boerhout (15), verdediger Timo Zaal (16) en vleugelspeler Arjen van der Heide (18) over te nemen. De twee eerstgenoemden speelden afgelopen weekend met SC Heerenveen al mee tegen NAC Breda, maar jeugdtrainer Wilco Hellinga vind het te vroeg om vergelijkingen te trekken met de inmiddels 20-jarige Pierie.

"Yoram is nu een jaar jonger dan Pierie toen. Maar Kik was in die periode écht heel gedisciplineerd en had de zaken buiten het voetbal pico bello voor elkaar", vertelt SC Heerenveen O17-trainer Hellinga bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Gelukkig is ook niet iedereen hetzelfde. Pierie wist toen al exact wat hij wilde en deze jongen is nog op ontdekkingsreis."

Op de vraag of Pierie nog gaat slagen bij Ajax, is Hellinga duidelijk: "Kijk, wij halen Botman en als je kijkt hoe goed hij het bij ons heeft gedaan... En die heeft bij Ajax nooit in het eerste elftal gespeeld. Dat betekent dat het niveau bij Ajax dusdanig hoog is. Hóe góed moet je wel niet zijn? Zij hebben bij de jeugd ook spelers: die zijn zó goed, maar die komen bijna nooit bij de eerste selectie."

Voor SC Heerenveen was Botman een zeer gewaardeerde kracht, maar hij zag bij Lille OSC meer kans op een doorbraak dan bij Ajax. Hellinga: "Ajax is vrijwel altijd beter dan de tegenstander en speelt altijd hoog op de helft van de tegenstander, met veel ruimte in de rug. Ik denk dat hij het qua voetenwerk en snel bewegen niet makkelijk had gehad. Maar zoals wij het aankleedden, was hij superfunctioneel."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 26 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›