''Beslissing om weg te gaan bij Ajax heeft me mijn huwelijk gekost''

0
''Beslissing om weg te gaan bij Ajax heeft me mijn huwelijk gekost''

Bryan Roy debuteerde op zijn zeventiende al bij Ajax, maar tot een echte doorbraak bij Ajax kwam het nooit door een aanvaring met Ajax-trainer Louis van Gaal in 1992.

"Ik heb Louis van Gaal heel lang van alles de schuld gegeven. Hij vertelde dat ik in zijn ogen de positie van linksbuiten niet goed invulde. Ik besloot een paar maanden later weg te gaan bij Ajax. Uit boosheid. De beslissing om weg te gaan, heeft me uiteindelijk mijn huwelijk met Nada gekost. Ik was continu in conflict met mezelf. Ik nam de beslissing om naar het lelijkste stadje van Italië te gaan", zegt Roy in het Helden Magazine.

Volgens de voormalig aanvaller had het conflict ook te maken met zijn vrouw. "Ik heb altijd het gevoel gehad dat Louis het moeilijk vond dat ik een relatie kreeg met een vrouw die ook in de schijnwerpers stond. Toentertijd een van de lekkerste actrice van Nederland was van mij, haha. Louis was gek op mij, maar het was in die tijd ook iets te veel van het goede."

Roy weet nog goed hoe het conflict begon. "We hadden de UEFA Cup gewonnen met Ajax. Ik was nog doodop toen de voorbereiding begon. Hij vond dat ik mijn taken niet goed invulde en al in augustus vertelde hij dat het beter was dat ik verkocht zou worden. Ik was geschokt", vervolgt Roy. "Wat me knakte, was dat Louis me publiekelijk niet beschermde. Maar het zij zo, ik ben zelf verantwoordelijk."

"Louis liet in 2018 bij Zomergasten z'n ware gezicht zien. Nam uitgebreid de tijd om mijn vertrek toe te lichten. Hoeveel grote spelers heeft hij onder zijn hoede gehad, maar hij koos ervoor om het over mij te hebben. Het was mooi en eervol, een mooi afsluitmoment", besluit Roy.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 26 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›