Spaan kritisch: ''Kan zich bij Lille veel beter ontwikkelen''

0
Spaan kritisch: ''Kan zich bij Lille veel beter ontwikkelen''

Henk Spaan denkt dat Sven Botman er goed aan heeft gedaan om Lille boven Ajax te kiezen. De journalist heeft hem in de jeugd bij de Amsterdammers zien voetballen en verwacht er veel van. 

"Dat was tijdens het Paastoernooi van Ajax, de Future Cup", vertelt Spaan in gesprek met Ajax Showtime. "Hij speelde en besliste in zijn eentje de halve finale én finale. Op Europees niveau sprong hij opeens boven de rest van zijn teamgenoten uit. Eerder was hij me nog niet echt opgevallen, maar vanaf dat moment ben ik hem gaan volgen. Toen dacht ik: dat wordt waarschijnlijk wel een goede speler."

Spaan denkt dat Ajax te makkelijk dacht over Botman. Een scout van de club zei onlangs tegen de journalist dat Botman niet zou kunnen verdedigen met ruimte achter zich. "Je moet niet dogmatisch naar spelers kijken, je moet kijken naar waar ze goed in zijn. Ajax heeft dat bij Botman blijkbaar niet gedaan. Ze namen hem terug en verhoogden zijn contract, maar ik denk met de bedoeling hem te verkopen."

De stap naar Lille vindt Spaan daarom geen verrassing. "Ik vind het geen slecht plan van hem om te verkassen. Ik denk dat hij zich bij Lille veel beter kan ontwikkelen. Ook omdat hij daar een basisplaats krijgt. Het enige wat kan gebeuren is dat Lille er niet in slaagt om Gabriel te verkopen, voor die positie is Botman gehaald". aldus Spaan.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 26 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›