Makkelie fluit Champions League-duel met grote belangen voor Ajax

0
Makkelie fluit Champions League-duel met grote belangen voor Ajax

Danny Makkelie leidt zaterdag de Champions League-wedstrijd tussen Manchester City en Olympique Lyon. Bij Ajax wordt met veel belangstelling naar dat treffen gekeken en oud-arbiter Dick Jol snapt dan ook niet dat Makkelie het duel moet fluiten.

"Als de Fransen uit het toernooi vliegen, is Ajax zeker van een plek in de groepsfase van de Champions League van komend seizoen", zegt Jol in gesprek met De Telegraaf. "Dat is in het belang van het Nederlandse voetbal. De UEFA had Danny nóóit in deze situatie mogen brengen."

Jol noemt de aanstelling van Makkelie 'Ondoordacht', 'oliedom' en een 'black-out van de UEFA'. "Ik twijfel geen seconde aan de integriteit van Makkelie. Hij staat er bij de UEFA heel goed op en is internationaal geweldig bezig. Maar zaterdag heeft hij buiten zijn schuld de schijn tegen. Gelukkig heeft Frankrijk slechts een paar kleine sportkrantjes", doelt hij op L'Equipe en France Football.

"Die zullen dagelijks groot uitpakken en niet rusten voordat Makkelie van die wedstrijd is afgehaald, vermoed ik", reageert Jol. "Er staat financieel en sportief nogal iets op het spel. Als Manchester City wint van Lyon, zullen alle Franse pijlen op hem worden gericht."

"Laat staan als de beslissing in de slotfase valt door een makkelijk gegeven penalty", vervolgt Jol. "De laatste maand heeft bewezen dat je als toparbiter met de VAR aan de goden bent overgeleverd. Er is maar één iemand die zijn handen niet gebruikt en dat is een pinguïn. Lekker als je in de schoenen van Makkelie staat en in de slotminuut een strafschop aan City moet geven wegens hands… Succes ermee."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›